Prijave su započele!

Sajam zapošljavanja za studente ''JobFair'' prilika za istaknuti se pred budućim poslodavcima

Osim što je sajamskog karaktera, JobFAIR pruža i mnoge druge mogućnosti u vidu popratnih aktivnosti kao što su prezentacije predstavnika kompanija, CV radionica, Open Space Technology (OST) i Career Speed Dating (CSD).
Sci-Tech / Obrazovanje | 02. 11. 2017. u 16:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijave za Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije ''JobFAIR '17 - Iskoristi svoju šansu!'' su započele, a ovaj sajam se organizira po deveti put. Ove godine će se održati 6. i 7. studenog u Kampusu univerziteta u Sarajevu.

Osim što je sajamskog karaktera, JobFAIR pruža i mnoge druge mogućnosti u vidu popratnih aktivnosti kao što su prezentacije predstavnika kompanija, CV radionica, Open Space Technology (OST) i Career Speed Dating (CSD).

Video: Intervju sa predstavnikom kompanije Authority Partners, godišnjeg partnera Udruženja te Zlatnog partnera Sajma

''Open Space Technology je interaktivna radionica studenata sa predstavnicima kompanija u kojoj oni zajednički sudjeluju u rješavanju problema s kojima se kompanije svakodnevno susreću. Ovom prilikom, kompanije imaju mogućnost da prikažu način rada svoje kompanije, tematike kojima se bave te tehnologije koje koriste za ostvarenje svojih ciljeva. S druge strane, studenti imaju mogućnost da izraze svoje kritičko mišljenje, daju ideju za rješavanje nekog problema te se samim tim budu primijećeni od strane predstavnika kompanija'', navode organizatori.

Za sudjelovanje u Open Space Technology radionici se možete prijaviti ovdje.

Sudionici ove popratne aktivnosti će imati priliku da razgovaraju sa predstavnicima kompanija: Authority Partners, Infobip, Mistral i Zira, a teme o kojima će se diskutirati na ovogodišnjoj OST radionici su: ''Chatbots are changing the entire World of Tech'', ''Development cycle'', ''VR with Leap Motion Controller'' by Azmir Terzini, Senior Developer at Mistral te ''Evolucija telekomunikacijskih usluga i novi koncepti OSS/BSS sistema'' by Adis Alibabić i Selma Tabaković.

''Career Speed Dating su brzi intervjui koje prijavljeni sudionici imaju sa predstavnicima kompanija. Svega 5 minuta je dovoljno za ostavljanje prvog (i po nekima najbitnijeg) utiska. Da li će to biti ''posao na prvi pogled'' ovisi o Vama. Career Speed Dating je idealna prilika da vidite koje su Vaše jače strane u ovakvim oblicima komunikacije, a koje vještine još trebate poboljšati'', navode organizatori, a kompanije sudionice ove popratne aktivnosti su: Cosylab, Infobip, Mistral i Zira.

Za sudjelovanje u Career Speed Dating radionici prijavite se ovdje.

Još jedna popratna aktivnost koja će se održati na JobFAIR-u nudi je i CV radionica koja se organizira u suradnji sa Asocijacijom za razvoj karijere - ARK. ''Vaš CV predstavlja prvi kontakt koji ostvarujete sa potencijalnim poslodavcem. U svrhu što boljeg predstavljanja sebe i svojih poslovnih sposobnosti'', tvrde organizatori. Na CV radionicu se možete prijaviti ovdje.

Predstavnici kompanija će držati i prezentacije, gdje će imati priliku svoj rad predstaviti potencijalnim uposlenicima, poslovnim partnerima ili klijentima.

Kopirati
Drag cursor here to close